Menüü

Tallinnan hotellit

Auton korjaaminen Tallinnasta – Kannattaako auto käydä korjauttamassa etelänaapurissa?

Suomalaiset ovat hyödyntäneet Viron ja Tallinnan edullista hintatasoa monien tuotteiden ja palveluiden suhteen. Naiset ovat käyneet pitkään Tallinnassa esimerkiksi erilaisissa spa-hoidoissa sekä plastiikkakirurgisissa operaatioissa, ja miehet puolestaan ovat käyneet tekemässä erilaisten juoma- ja nautintoaineiden hankintoja. Entistä useammat suomalaiset ovat nykyisin alkaneet hyödyntämään myös kaupungin edulliset autokorjaamot.

Tallinnassa korjauttaminen voi tuoda merkittävät säästöt

Auton korjaaminen Tallinnassa voi olla merkittävästi edullisempaa kuin Suomessa. Esimerkiksi suuret remontit, kuten moottorin korjaukset tai kytkimen vaihdot, voivat Tallinnassa maksaa helposti 30 % vähemmän kuin suomalaisissa korjaamoissa. Myös pienemmät huoltotyöt ovat etelänaapurissa halvempia, mutta niissä euromääräiset erot eivät ole niin suuria. Tallinnassa korjauttaminen voi siis olla erityisen houkuttelevaa, kun puhutaan hintavista korjauksista.

Ero korjaushinnoissa johtuu pääasiassa Viron alhaisemmasta kustannustasosta. Esimerkiksi autonkorjaajien palkka on normaalisti huomattavasti pienempi kuin Suomessa, joten korjaamot voivat tarjota palveluitaan edullisemmin. Monet suomalaiset ovat huomanneet, että laivamatka Tallinnaan ja auton korjaus siellä tulee usein halvemmaksi kuin vastaava työ Suomessa. Eikä työnlaadussakaan ole normaalisti valittamista.

On kuitenkin hyvä huomata, että Suomessakin on nykyisin edullisia verkkokauppoja, kuten Trodo, josta suomalaiset voivat tilata auton varaosat kilpailukykyisin hinnoin. Jos siis itse osaa tehdä varsinaisen huoltotyön, voi halvin vaihtoehto olla tilata varaosa esimerkiksi Trodon verkkokaupasta ja tehdä huolto itse. Trodo myy varaosia eri automerkkeihin ja tilauksille saa takuun.  Varaosien hinnoissa erot eivät ole enää siis niin suuria Tallinnan ja Suomen välillä kuin huoltotöiden kustannuksissa.

Matkan ja majoituksen kulut huomioitava

Jos auton korjauttamisen voi hoitaa muun Viron matkan yhteydessä kuin huomaamatta, tällöin matkojen ja majoituksen kuluja ei tarvitse ottaa huomioon pohdittaessa kokonaiskustannuksia. Moni saattaa kuitenkin matkustaa Tallinnaan varta vasten edullista auton huoltoa varten, jolloin kokonaiskustannuksissa on huomioitava myös kaikki matka- ja majoituskulut.

Laivalla Suomen ja Viron välin taittaminen on tunnetusti edullista, mutta auton mukaan ottaminen nostaa hieman lipun hintaa. Lauttamatkan hinta yhdelle hengelle auton kanssa riippuu myös ajankohdasta, mutta siinä voi onnistua jopa vain kymmenillä euroilla. 

Majoituksen hinnat ovat Tallinnassa kohonneet, ja kaupunkiin matkustajan on muutenkin hyvä huomioida kaupungin kohonneet palveluhinnat eri sektoreilla. Hotellihinnat ovat edullisempia kuin Suomessa, mutta jos auton korjaaminen vie useita päiviä, voi majoituksesta tulla merkittävä kulu. Pienet työt kannattaa siis tehdä suosiolla itse tai teetättää omalla paikkakunnalla.

Muut huomioon otettavat seikat

Auton ulkomailla korjauttaminen voi pelottaa montaa auton omistajaa, mikä on tietysti ihan normaalia, onhan auto usein hyvin arvokas. Korjauttaessa auton ulkomailla, takuu- ja reklamaatioasiat voivat muodostua monimutkaisemmiksi, kuin mihin kotimaassa on totuttu. 

Useimmat Tallinnan autokorjaamot tarjoavat korjaustöille takuun, mutta asia on aina syytä varmistaa sopivaa korjaamoa valittaessa. On myös hyvä selvittää, mitä ehtoja ja rajoituksia takuuseen sisältyy. Takuuta voi olla rajoitettu esimerkiksi voimassaoloajan ja eri osien suhteen. Perävalotakuut ovat valitettavan yleisiä korjaamoalalla, joten korjaamoa valittaessa on hyvä tarkistaa myös netistä, millaista palautetta korjaamo on saanut muilta asiakkailta.

Tallinnalaisen korjaamon kanssa voi törmätä myös kielimuureihin, mikä voi tehdä ostokokemuksesta epämukavamman, vaikkei korjauksen laatuun vaikuttaisikaan. Erilaisten epäselvyyksien selvittäminen voi kuitenkin olla haastavampaa myös kielimuurien vuoksi. Trodo ja muut mahdollisuudet ostaa auton varaosia edulliseen hintaan voivat olla käsistään kätevälle tee-se-itse-miehelle aina halvin vaihtoehto korjata auto.

Sokos Viru

Viron suurin hotelli ydinkaupungin reunalla. Hotellissa on ravintoloita ja konferenssikeskus.

Radisson Blu Hotel Olümpia

Legendaarinen hotelli Tallinnan sydämessä. Nauti pää- ja vanhankaupungin satumaisesta taiasta.

Hilton Tallinn Park

Uusi, tyyliltään pohjoismainen hotelli Tallinnan keskustassa.